Motorbanden Testwinnaars

/  
 
 

 

 

Bridgestone                                                                                                                                       Goodyear

                                                                           

Motorbanden test voor persoonlijk selectie

Bij een motor is de keuze voor goede banden zo mogelijk nog belangrijker dan bij een auto. Veel motoren zijn extreem snel en wendbaar, trekken snel op en moeten snel kunnen afremmen in reactie op of anticiperend op het gedrag van andere wegebruikers. Maar ook als je meer een toerrijder bent en je je meestal niet in het drukke verkeer mengt wil je er zeker van zijn dat je niet voor verassingen komt te staan onderweg. In de motorbanden test op deze website staan op het moment van schrijven tegen de 25.000 afzonderlijke beoordelingen te lezen. Het is dus zaak een goede voorselectie te maken op basis van de eigenschappen die jij het meeste van belang vindt.

Vergelijken

De motorbanden van Michelin, Avon en Pirelli doen het bijvoorbeeld erg goed. Vergelijk ze met elkaar en vergelijk de verschillende typen banden van deze drie merken. Vergelijk vervolgens de beste banden met het merk dat jij op het oog hebt, of waar je momenteel mee rijdt. Op die manier kun je voor jezelf nagaan of je aanvankelijke voorgevoel of ervaring met een merk de onafhankelijke motorbanden test kan doorstaan. De beste motorbanden vind je door een aantal banden met de hoogste cijfers en een behoorlijk aantal beoordelingen te vergelijken met de banden die je zelf hebt gereden, op die je op het oog hebt omdat ze bij je garage in de aanbieding zijn. Verdiep je even in wat anderen hebben geschreven over de banden van je voorkeur, en je gaat met kennis gewapend de strijd in. Vergeet niet om ook zelf een beoordeling te schrijven!