WINTER BANDEN TESTWINNAARS

/  
 
 

 

Bridgestone Pirelli Michelin Toyo

Wilt u meedoen?

U kunt uw beoordeling van uw band rechtstreeks toevoegen onder 'autobandentest'. Wilt u regelmatig beoordelingen en reviews schrijven? Dan bevelen wij u het gratis lidmaatschap aan. Op www.autobandentest.com kunt u zich bij 'Inschrijven' aanmelden, met één druk op de knop.

Beste winterbanden: Big data

Hier vind je tussen honderden banden de beste winterbanden die binnen jou budget vallen. Gebruik de kracht van big data om te achterhalen welke band voor jou auto en jouw doel de beste keus is. Aan de hand van gebruikerservaringen van duizenden mensen krijg je altijd een eerlijk en genuanceerd beeld van de betreffende band te zien. Hoewel natuurlijk iedereen, inclusief die louche medewerker van die oude bandenfabriek in Kazachstan hier een review mag schrijven, overwint de kracht van het aantal gebruikers van deze site dit soort praktijken. Doe hier de benodigde kennis op over een aantal banden die aan jou persoonlijke criteria voldoen, en kies dan de beste uit. En het zou leuk zijn wanneer je na je aankoop zelf ook een review schrijft natuurlijk! Op die manier werkt het systeem.

Zomerbanden en winterbanden

Voor een winterbandentest zijn van relatief groot belang de grip op een nat wegdek, grip op sneeuw en grip op ijs en bij ijzel. Het profiel van een winterband verschilt aanzienlijk van dat van een zomerband of all season band. Let de afbeeldingen van het loopvlak maar eens naast elkaar. Zomerbanden zijn vlakker maar hebben meer grip op de weg doordat ze warmer worden. Het profiel van een winterband is geprononceerder. Winterbanden zijn veelal minder comfortabel, omdat de nadruk minder ligt op een stabiele wegligging en meer op behoud van grip onder minder gunstige omstandigheden.

Winterbanden of all season banden?

Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, en in normale winterse omstandigheden inderdaad ook niet per se noodzakelijk, raadt de ANWB winterbanden wel degelijk aan, in aanvulling op een set goede zomerbanden. Banden hebben enorme technische sprongen gemaakt de afgelopen jaren. Hoewel beide typen banden, mits van goede makelaardij, beter zijn geworden, zijn de verschillen in prestatie tussen zomerbanden en winterbanden relatief gezien groter geworden. De auto met winterbanden voor je heeft bij ijzel een aanzienlijk kortere remweg dan jouw auto met zomerbanden of all season banden! Je bent in het verkeer nu eenmaal niet alleen en kunt niet altijd compenseren door het aanpassen van je rijstijl. Op dit gedeelte van onze website met tests voor winterbanden kun je banden vergelijken voor jouw doel en budget.